lauantai 20. elokuuta 2016

Puistokierros Mikkelissä

Mikkelin kirkkopuistossa ilahduin siitä, että puistossa oli hyvät opastetaulut, joista selvisi kasvit tieteellisine nimineen. En olisi ikinä uskonut ilahtuvani moisesta. 

Mikkelipuistosta löytyi kasvien nimet kuitenkin pääsääntöisesti kasvien vierestä, joka suuresti helpottaa tällaista aloittelevaa puutarhuria suuressa urakassa, eli kasvien tunnistamisen harjoittelussa. Puistossa kulkiessa teki mieli alkaa siivoilla, rakentamisen jälkeen osa näytepihoista on jäänyt vähän hunningolle, mutta päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin positiivinen fiilis.

Aamulenkin viimeinen kohde oli Kenkäveron puutarha. Puutarha sijaitsee kauniissa ympäristössä Saimaan rannalla.  Valitettavasti kahvila ei ollut vielä auki, sillä maisemasta olisi kyllä mielellään nauttinut kahvikupposen kanssa. Puutarhaa kuvaa parhaiten sana runsas, sillä kasvit pursuilivat käytäville. Hauska idea oli kasvien nimilaput tikun päässä olevissa pulloissa. Kenkäverossa oli myös kiireisinä kuopsuttavia kanoja ja lampaita joiden aamutorkkuja taisimme häiritä. Suloisia kumminkin kumpaisetkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti