lauantai 22. lokakuuta 2016

Pieni kurkistus Itävallan kukkatarjontaan

Minulla oli tänä vuonna pitkästä aikaa syysloma, ja ensimmäisen kerran elämässäni pääsin syyslomalla oikealle lomalle. Lomamme suuntautui Itävaltaan, halusimme nähdä vuoria ja vähän patikoidakin.  Seurueen muita jäseniä kukka - ja puutarhamyymälät eivät kiinnostaneet, joten monta myymälää jäi näkemättä, mutta pääsin käymään kahdessa. Toinen oli varsinainen kukka- ja puutarhamyymälä ja toinen oli rakennus- ym. tarvikkeita myyvän kaupan puutarhaosasto. Kukkia oli myynnissä myös toreilla.

Torin esillepanossa oli hyödynnetty kuljetusastioita, mikä ei omiin silmiini näyttänyt kyllä kivalta. Muutenkin aika sekava esitys.

Samanlaisia kransseja oli myynnissä monessa paikkaa, Suomestakin löytyy vastaavia.Ylläolevat viisi kuvaa ovat kaikki samasta  Blumen Rieglerin myymälästä. Kaupassa oli mielestäni kiva tunnelma ja pidin siitä, että tilaa oli varattu niin hää- kuin hautajaiskukkienkin miettimiseen. Ideoita oli kerätty kansioihin, joita saattoi istua selailemaan. Myös kukkakylmiö oli mielestäni kutsuvasti sisutettu. Kysyin lupaa kuvaamiseen, mutta muuten kielitaito ei riittänyt keskusteluun, valitettavasti.

Toisessa kaupassa ale-laarit olisivat houkuttaneet ostoksille.

Myös ihana tavallisissa ruokakaupoissa oli paljon ilmeisesti haudoille vietäviä asetelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti