maanantai 5. joulukuuta 2016

Joulua kohti

Kasvit on tärkeä tunnelman tekijä matkalla joulua kohti.  Meiltäkin löytyy tämän joulun suosikki Araucaria heterophylla eli tutummin huonekuusi. Olen hankkinut huonekuusen ensimmäisen kerran jo monta vuotta sitten.  Ensimmäinen viihtyi hoidossani useamman vuoden, sillä asuin silloin vetoisammassa kodissa, muutto ei vaan ollut sen mieleen, ja yhteinen taipaleemme päättyi. Viimeksi hankkimaani huonekuuseen tuli villakilpikirva, enkä saanut sitä yrityksestä huolimalla pelastettua.  Katsotaan kuinka tämän uuden tulokkaan kanssa käy. Huonekuusi kaipaisi viileämpää huoneilmaa kuin meillä on tarjolla.  Toinen suosikkikukka Helleborus niger, jouluruusu,  ei myöskään pidä näistä meidän nykyoloista, mutta on vaan niin kaunis. Yhtenä vuonna sain jouluruusun talven yli hengissä ja istutin sen keväällä ulos.  Alku meni lupaavasti,  mutta sitten tuli niin lämmin talvi, että ruusu alkoi kukkia joulukuussa, enkä ymmärtänyt ottaa sitä sisälle kukkimaan ja talvehtimaan.  Keväällä sitä ei sitten enää ollutkaan. 


Olen ihastunut tällaisiin saviruukkuihin. Niihin olen istutellut erilaisia sypressejä.
 
 

Tämä asetelma on tehty sammalella päällystettyyn kanaverkkokehikkoon. Inspiraation alullepanijana, oli Suomen kukkakauppiasliiton järjestämässä Floristimestareiden joulu havaintoesityksessä näkemäni Merja Korkeakankaan tekemä asetelma. Ei näistä voi samana päivänä puhua, mutta hauskaa minulla oli kun sitä väsäilin.

Pirilän kukkatalolta löysin nipun tulppaaneja, joista tein kimpun männyn havujen kanssa. Yksinkertaista, mutta niin kaunista.


Ulkonakin vähän hommailtiin, jotta saatiin kasvihuoneeseenkin joulun tuntua.
 

Ja muutama hyasintti piti kääriä sammaleeseen tuoksua tuomaan.


Amaryllis, tai oikeammin Hippeastrum Hortorum -Ryhmän jaloritarinkukka kuuluu mun ehdottomiin joulun suosikkikukkiini. Ja katselen sitä mielelläni myös hieman kuihtuneena, niin kaunis se on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti