perjantai 6. tammikuuta 2017

Meidän pihalla kasvaa

Olen säästänyt suurimman osan pihalle hankkimieni kasvien nimilapuista tai muista tunnisteista.  Ajatuksena on ollut koota tiedot pihan kasvillisuudesta yksiin kansiin.  Tänään vihdoinkin ryhdyin hommiin. Huomasin, että osa kasveista on jo pihalta hävinnyt, esimerkiksi olemme yrittäneet kasvattaa viiniköynnöstä jo useamman taimen verran huonolla menestyksellä.  Taas on uusi köynnös istutettuna,  katsotaan kuinka nyt käy.  Piha on perustettu 2012, kun talomme valmistui ja pihaa on rakennettu enemmän fiiliksen kuin tiedon pohjalta. Suurin osa pihan kasveista on hankittu syksyisin alennusmyynneistä,  osa saatu ystäviltä ja sukulaisilta, joten lajikkeita alkaa olla aika paljon.

Tästä kaikki alkoi, kasa epämääräisiä lappusia ja sipulipusseja.

Opiskeluissa, oli tehtävänä pohtia pienilmastoa jossain puutarhassa. Minä mietin meidän pihaa, ja tehtävää varten tekemäni pohjapiirros tuli nyt osaksi tätä kirjaa.
 

Osan kasveista olen tosiaan saanut ja niistä kirjoitin nimiä, ja muistelin keneltä olen mitäkin saanut.
 

Myös syksyllä hankitut sipulikukat on nyt muistissa. Mitä lie pihalta keväällä nousee, kun näytti jossain kohtaa syksyä siltä, että joku oli käynyt kaivelemassa istutuksiani. 

Vielä on tyhjää tilaa, ainakin kirjassa. Toisaalta en ole kyllä vielä kaikkia pihan kasveja saanut kirjoitettua, ajattelin näet samalla harjoitella tekstausta ja se tekee työstä hieman työläämpää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti