sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Vuodenajat


Talvella yleensä odotan sen loppumista, mutta kun lopetan mahdottoman toivomisen, niin osaan kyllä nauttia siitä, mitä voi tehdä vain talvella. Jääkukat, jäädyttäminen, talventörröttäjät, lumi puissa. Talvessa on paljon muutakin ihanaa kuin kevään odottaminen. Ai miksi tätä nyt mietiskelen,  Maarit haastoi minut laittamaan kuvan jokaisesta vuodenajasta.

 Kevät, kauan odotettu, alkaa purkissa. Yleensä yritän liian aikaisin tehdä kevättä talven keskelle. Ostan keltaisia tetenarsisseja ja istutan niitä sinne sun tänne.  Keväällä keltainen väri kuin pieni aurinko. Kummallista kyllä, oikea kevääntulo, on minulle joka vuosi yhtä suuri ihme. Koska joka vuosi minulla on tunne, että talvi ei pääty koskaan. Ja kuitenkin se talvi joskus päättyy, ja luonto herää. Se on jotain hurjan hienoa.

 Mitä sanoisi kesästä, tätä kuvaa oli ehkä vaikein valita. Kesässä on niin paljon kaikkea ihanaa. Mutta sitten löysin tämän kuvan, pientareet 💚 Suosittelen ensi kesänä tutkimaan teiden pientareita, sillä siellä on muutakin kuin villejä lupiineja.


 Syksyssä hienointa on värien kirjo, alkusyksyn auringonkukat, marjat, hedelmät. Pimenevät illat, joita voi valaista kynttilöin. 

Kuvien penkominen vei minut aikamatkalle, kiitos siis haasteesta Maarit! En taida jatkaa haastetta, mutta suosittelen kaikkia tutkailemaan mielikuviaan erivuodenajoista, miettimään mitä ainutkertaista niissä jokaisessa on. Sillä on se vaan aika huikeeta.1 kommentti: